Henk Hoogerwerf

Of je vragen betrekking hebben op de privé-sfeer of te maken hebben met je werk, of allebei, maakt geen verschil. Er komen mensen bij mij die vastlopen in hun werk, of nieuwe uitdagingen zoeken, mensen die nieuwe wegen willen inslaan en daarbij obstakels tegenkomen, of relatieproblemen hebben. Het kan gaan over problemen met kinderen, gebrek aan zelfvertrouwen, sombere gedachten, enzovoort.
Als je een van deze situaties herkent kun je baat hebben bij mijn coaching.

Gefascineerd door het effect van goede communicatie met de ander én met onszelf, werk ik voor persoonlijke groei. Het doel is dat jij tot nieuwe inzichten komt en succesvoller en effectiever functioneert, waardoor je barrières kunt doorbreken en jouw kwaliteiten zich optimaal ontwikkelen.

Ik kom oorspronkelijk uit het onderwijs, als leerkracht en trainer voor ouders en opvoeders.
Omdat ik het accent meer wil leggen op persoonlijke groei, heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van gestalt, NLP en coaching. Gaandeweg dit traject kreeg mijn eigen praktijk vorm.

Hoe de coaching zal verlopen hangt af van jouw vraag. Het kan zijn dat we belemmeringen die je hebt ervaren onderzoeken, om ze te kunnen opruimen, of we staan stil bij je gevoelens en de betekenis daarvan. Leer te onderscheiden wie de ``eigenaar´´ van een bepaald probleem is (kan heel bevrijdend zijn!). Misschien is het nodig om aan je zelfbeeld te werken, of te experimenteren met nieuw gedrag. Je kunt een lastig gesprek van tevoren oefenen, alles kan. Ik zal je vragen stellen en soms een spiegel voorhouden , maar voor alles zal ik naar je luisteren en je aanmoedigen om naar jezelf en anderen te luisteren...

Ik geef geen pasklare oplossingen of antwoorden, maar motiveer jou om je eigen mogelijkheden te benutten en je hulpbronnen in te zetten. Ik bied bij dat proces professionele ondersteuning in een sfeer van veiligheid en vertrouwen.

Meestal komen we snel tot de essentie van het probleem en zijn tussen de drie en tien sessies voldoende om iemand in staat te stellen zijn weg te vervolgen.

Wil je vrijblijvend kennismaken, neem dan contact op via mail of telefoon. We maken dan zo snel mogelijk een afspraak.

``Waarom zouden we het geluk niet grijpen?
Hoe vaak wordt het plezier niet vergald
doordat we, dwaas als we zijn,
er te lang naar uitzien!´´
Jane Austen

Prinses Irenestraat 13
1911 HT Uitgeest
025-1315528
06-10056572
h.hoogerwerf@planet.nl