Master Classes COCOA

Een Master Class is een openbare praktijkles. De Master Classes van het COCOA worden daarom gegeven daarom gegeven door een ervaren coach en opleider van coaches: Gineke Sietsma. Ze vallen onder de noemer nascholing en worden gehouden volgens een bepaalde structuur. De deelnemers krijgen de gelegenheid om hun eigen cliënt te zijn. Als zij een cliënt hebben bij wie zij het coachen lastig vinden of vastgelopen zijn, dan ‘worden’ zij die cliënt en de andere deelnemers krijgen middels een carrousel-oefening de gelegenheid om als coach te oefenen.
Vervolgens volgt een feedbackronde, volgens een specifieke methode.

Het is leerzaam om te coachen en daarop feedback te krijgen. Minstens zo leerzaam is het om als je eigen cliënt gecoachd te worden. Daarna begrijp je je cliënt van binnenuit, en weet je ook veel beter wat te doen als je de volgende keer weer tegenover die cliënt zit. Je voelt precies wat hij of zij nodig heeft.

De feedback gaat onder andere over:
De Master Classes richten zich dus vooral op de coachvaardigheden, naar aanleiding van een probleem of moeilijkheid van één van de deelnemers ten aanzien van een coachcliënt.
En niet op hoe de coach zelf als persoon functioneert in het coachen. Dat komt aan bod in de intervisie bijeenkomsten.

Praktische informatie

De Master Classes zijn gratis voor leden.
Kosten voor niet-leden: €50,-
Locatie: AMETHIST Developing People
Data

Terug